Wednesday, November 17, 2010

Tempat Baru...

Skang ni aku dh keje kt tempat br...bkn lg tempat lame yg aku dh keje selame 3 taun lbh...tempat br ni satu company yg agak besar...klu company lame, staff cume belas2 org je n kejap je kite dh tau cemane perangai masing n dh masak ngan perangai masing2, tp kt company br ni ade mcm2 jenis org...aku agak berhati2 bile bergaul ngan diorg...tak bole expose sgt n tak bole pasif sgt...kite pn tak tau mcm mane perangai sorg2 kan..br je kenal seminggu lbh so tak bole nk tau cemane perangai diorg...

so far ok...tp tak tau la akan dtg...perangai org ni kite tak bole nk jangka..ade yg dpn ok tp blakang rupenye tak ok...ade gak yg aku tgk diorg cam ok...tp sbenarnye tak...mengutuk, mengata belakang tu biasela...ade gak aku dengar...tp bt pekak kan telinga jela...aku bdk br so tak bole nk mencelah sgt...nnt nmpk sgt kepoh...

mase mule2 msk tu ade sorg staff ckp kt aku yg aku tak bole senyap sgt...tp die ckp mase tu aku br je sehari msk...so die tak tau perangai sebenar aku...dh lame skt die taula aku ni pendiam ke tak bole diam...haha...mr.s pn tergelak skn dengar bile aku cite yg diorg igt aku ni pendiam...gile pendiam??the fact is aku ni bkn pendiam or pasif or wat...just nk tgk dulu cemane diorg react ngan org lain...

Thursday, October 14, 2010

Budak Sekolah

td sbelom aku blk, aku isi minyak kt Petronas Wangsa Maju...aku nmpk 2 org bdk sekolah tgh beli air kot...salah sorg tu ngan rambut merah menyala n tudung tersangkut kt beg....aku cukup tak paham ngan bdk2 zaman skang yg kuar je dr sek terus bkk tudung...ape yg cube diorg nk buktikan?nk buktikan rambut diorg terlalu cantik utk disorokkan dr kwn2 sek atau diorg nk tunjuk rambut baru diorg kt kwn2?

aku pn free hair gak tp takdela cam diorg...aku igt dulu mase sek, aku rase takde kot bdk2 sek aku yg bukak tudung bile kuar dr sek...i mean diorg pkai gak tudung smpi umah even the fact is diorg free hair...dan aku ade gak beberape org kwn2 yg agak nakal tp diorg takdela bt perangai bkk tudung bile kuar je dr gate sek...

lg 1 yg aku perhatikan diorg ni berani dating terang2an dengan bj sek...adoi dik...blk umah salin bj dulu pastu br la kuar dating...kan nmpk tak manis klu dating ngan bj sek...tak memasal kurg lg pahala aku sbb mengutuk...rmai yg dengan selambenye berpegangan tangan n dating kt kdai2 ngan bj sek...aduh...panorama yg paling membencikan bile tgk bdk2 sek camni...

rmai gak yg dr umah or depan mak bapak elok je pkai tudung...tp bile je tgk line clear terus bukak tudung...pastu mak bapak diorg sesedap rase je nk mengutuk ank org lain padahal ank diorg tergolong dlm golongan yg diorg kutuk..bile dh kantoi mule la nk ckp ank diorg terpengaruh ngan kwn2...tlg la makcik pakcik...ank makcik pakcik tu bole pk sendiri mane yg patut diikut dn mane yg tak...so tgk ank masing2 sbelom tgk ank org...

dan byk yg aku tgk bdk2 sek ni klu amk gambar, exspecially ngan so called bf mesti nk amk gambar cium bagai...aku makin pelik sbb diorg ni ngan bangganye tunjuk kt org...aku ni yg bole dikatekan akhir 20an pn takde bt camtu...even klu aku bt pn...aku ckp klu k, aku takkan tunjuk ngan org...ape yg nk dibanggakan???

Tuesday, October 12, 2010

realiti

br kejap td aku bc status fb salah sorg kwn sekampung aku...tibe2 aku jd sebak...die membayangkan seorg org tua yg lapar tapi takde duit nk bayar...belek makanan sambil tgk harga, selok kocek tp tak cukup duit...terus jln sambil redha...

br je bace aku dh bole bygkan perasaan kwn aku yg berada dlm situasi tu...aku bersyukur sbb aku tak penah berkire2 nk membeli makanan...tak penah rase takde duit nk beli mkn...sekurang2nye klu takde duit, call ayah ckp takde duit n tak lame pastu terus ayah mskkan duit...

dan aku jugak bersyukur kerana walaupun aku tak penah merase kekurangan sekurang2nye ati aku lembut...nmpk mcm keras tp sebenarnye sgt2 fragile...ati aku penuh ngan rase simpati...tak sampai ati slalu menjadikan aku sebagai mangsa org yg suke mengambil kesempatan...bkn sekali 2 tp berkali2...tp aku tak serik utk bersimpati atau kesian ngan org...


Wednesday, October 6, 2010

Double Happiness

Bulan oktober ni dimulakan dengan aku g interview kt PJ dan thank god aku dpt keje tu ngan benefit yg aku rase sangat menarik...then mlm plak aku dpt lg 1 berite yg family Mr.S approved aku...huh...lega...


Thursday, September 23, 2010

sinopsis cuti raya

raya pertama...
biasenye raye pertama la yg org paling tunggu2...yela lepas puase sebulan time ni la nk pulun mkn abs2an...aku pn lbh kurg same gakla...pagi raye lg mama dh jerit2 suro bgn...aku plak rase liat gile nk bgn sbb mlm raye tu kuar ngan adk aku g mnm...pas mkn pagi tu kami sekeluarga bersalam2an dn bermaaf2an...then kuar g kubur arwah tokmak n tokabah...selesai urusan kt kubur, singgah umah pak itam, maklong, pakngah dn yg last skali umah makni kt jasin...penat bukan main...tp had fun sbb dh lame tak kumpul rmai2 since...ntah aku pn tak igt..seingat aku, lepas tokabah meninggal kitorg takde kumpul rmai2...

raye ke-2...
pagi ni pn mama jerit2 gak kejut sbb nk blk kluang...aku plak sbenarnye mls nk blk kluang...tp sbb mak aku dh jerit2 so terpaksela aku bgn dn bersiap...sib baikla adk aku yg drive kete...1st destination umah pakcik sedara mama kt yong peng...mkn lemang ngan rendang...sumpah sedap...nk plak tgh lapar...then singgah lg 1 umah pakcik sedare mama...area yong peng gak...then straight g umah atok kluang...smpi2 tgk tak ramai lg yg smpi...so lepak2...mlm plak g umah paklang...

raye ke-3...
pagi2 dh bgn...siap2...g umah tok andak...gerak g umah tok usu...disbbkan aku ni kecik so tok usu igt aku ni sek lg...dpt duit raye..tp cousin aku yg sek lg tp tgg tak dpt la duit raye...pastu g umah tok uda ngan sape tah...lupe...hehe...then terus gerak g jb umah mak mertua ucu n final destination umah maklong...

raye ke-4...
pg2 lg aku dh bgn...actually kebiasaan aku bile kt kluang mmg bgn awal...siap2 nk g segamat....g umah makteh...puksu..kak cah n makni ank beranak pn dtg gak...mkn sup kaki lembu...pucuk ubi msk lemak cmpr daging salai...peh...marvelous...the dh petang br gerak g umah kak cah...agak kelam kabut sbb nk blk awal...mane taknye Mr.S dh otw...tp last2 pas maghrib gak gerak blk muar...ayah ngan mama speeding sbb kete ayh lg laju dr kete aku...mane la kancil larat nk kejar civic kan...mama ngan ayh smpi dulu...aku smpi about 1/2 an hour n tgk Mr.S tgh borak2 ngan ayah...

raye ke-5...
bgn kul 9 sbb nk gerak g jb ngan Mr.S...nk beraye umah kwn2 sek die katenye...g breakfast mee bandung ngan satay dulu kt muar ngan mama n ayah...dlm kul 11 br gerak g jb...smpi jb g umah maklong dulu sbb mama kirim kuih sarang semut k.liza...biasela org ngandung ngidam...cian plak...pastu gerak g UDA jmpe zool, apet ngan ae...lepak2 mnm...mlm plak g danga bay...1st time smpi danga bay...slame ni aku turun jb takpenah jejak kaki kt sini...tgk live band..member aku perform...then blk...

raye ke-6..
mls gile nk bgn...last2 kul 11 lbh gak smpi umah apet...padahal UDA je pn...then g umah zool...dr umah zool terus gerak g umah ae...then g jusco taman ape tah...aku pn tak igt sbb nk jmpe ali ngan cipan...then kitorg terus gerak g umah boon...last skali g umah mek kt kulai...straight blk Muar sbb Mr.S nk kene blk bangi aritu gak...smpi muar dlm kul 8...kuar mkn ngan mama n ayh then Mr.S blk bangi...

raye ke-7...
arini bt open house...agak penat...rmai plak tu yg dtg...smpi abs sume makanan...mama terpakse goreng mee sbb tak cukup makanan...tak sangke rmai camtu...

raye ke-8...
siang dok umah je tdo...mlm plak g raye umah opek ngan mizan...blk lepak ngan iera n ezzed...boral2 smpi kul 4 lbh...kul 5 gak br smpi umah...

raye ke-9...
siang takde g memane...mlm je g beraye umah cikgu noraini ngan g umah intan...

raye ke-10...
bgn agak awal sbb nk gerak blk KL awal..singgah umah firdaus dulu tgk ank die...then terus gerak blk KL...singgah bangi umah Mr.S sbb nk jmpe parents die...so far okla..l.tp agak kelakar bile ayah Mr.S tak tau nk borak ape ngan aku...last2 sume diam...br2 kot...tu yg tak tau nk ckp ape...plus ank die sume lelaki...manela die nk tau nk ckp ape ngan aku...tgg apet ngan ali dtg...2 jam pastu brla apet, ali ngan ayid muncul...pas mkn2 gerak g putrajaya...amk gmbr kt masjid besi...the gerak g mamak mnm...tp aku, Mr.S ngan ali sangkut sbb kitorg tgk game man u vs lvrpool...abs tgk lvrpool kalah aku gerak blk sri gombak...

lame gak rupenye aku cuti...smpi raye ke 10...wah...cuti sakan...taun dpn ntah dpt cuti lame lg ke tak...

Wednesday, September 1, 2010

STALKER

ok...aku bkn nk ckp pasal org lain...tp pasal aku sbenarnye yg lately...opss bkn lately tp since im with mr.S, im officially a STALKER...haha...aku pn pelik gak...sbelom ni aku takde la berangan or terpk nk jd stalker...ntah...

sbelom ni aku ade stalked sorg ofsmate die ni yg menggedik ngan die...mane la aku tak ckp gedik...tak sudah2 suro mr.S anta blk...helo cik akak...kt ofs u (die yg ckp 'i' 'u' ngan aku dulu k..) tu rmai lg org yg bole anta u blk...yg menggedik nk suro mr.S anta blk tu dh nape??tp ade bgs gak sbb mr.S kantoi ade fb...tu pn sbb minah tu tag gmbr mr.S kt fb aku...

then bile mr.S benti, die pn removed aku dr fb die...wat a bitchy girl...gile la...aku pn tak tau sape stalk sape...haha...lntk la...aku tak heran pn...die bkn sape2 pn ngan aku...

yg terbaru, aku br je tgk fb sorg pompuan yg mr.S penah nk declare tp kene reject...haha...gile stalker aku ni...pompuan tu cntk la...aku pn puji gak...tibe2 aku rase cam uneasy...jeles rupenye...diulangi..JELES...haha...aku pn tak tau la nape la tibe2 aku punye self confident jth merundum...come on la ann...apela...tu pn nk jeles ke?self confident kene tggi tau...

tp aku perasan gak...sejak akhir2 ni self confident aku agk kurg...aku dh tak mcm dulu...klu dulu aku tak pandang ape yg org lain ade or pkai or buat...ape yg aku tau aku dh buat yg terbaik utk aku dn aku rase aku pn setanding ngan org lain...yes...mayb agak bitchy...tp tu la ape yg aku rase...aku tak tau nape ngan aku skang ni...mayb ade kaitan ngan...tak tau nk ckp cemane...aku rase rendah diri kot bile kwn2 sebaye ngan aku bole dikatekan sume dh kawin dn ade ank...almost sume...kwn2 pompuan yg sebaye aku pn ade tak smpi 10 org pn yg lom kawin...tggl aku jela...even adk aku pn dh kawin...

bohongla klu aku ckp aku takde rase pape...aku penah ckp dulu aku nk kawin umo 30...tu sbb aku igt sume kwn2 aku kawin lmbt...mane nk tau rupe2nye sume pakat2 nk kawin sbelom umo 27...gile..taun dpn aku dh 27...tggl 4 bln je lg aku kene ckp umo aku 27 dn bkn 26 lg...huh...

shopping raye..

raye dh nk dekat...so ape lg...yg paling penting dn utama, shopping...aku punyela beria2 nk tukar imej smpi cr baju kt butik zara midvalley ngan KLCC...huhu...nk sgt bj yg aku nk tu...tp takde gak size...tp mase kt butik zara KLCC aku ternampak pondan pegang 1 bj dn bj tu cantik...diulangi...cantik ok...kenela ngan taste aku...

bile pondan tu tak muat ngan size yg die amk tu (die pegang S size tp aku rase die kene pkai L or XL...hihi), aku pn terus capai la bj tu...pondan tu toleh2 gak kt aku...haha...tp aku bt tak tau jela...test n past...muat...byr dn terus kuar dr butik tu...eh silap...tgk2 lg...takde yg berkenan, so kuar dr butik...g butik lain sume tak sesuai...tp at least aku dh abs la shopping bj2 utk raye...tp actually aku terus pkai bj2 yg aku beli tu hari2 seterusnye...hahaha...ala bj raye kan bj kurung je kan...

Friday, August 13, 2010

recently...


dh agak lama tak update blog...rasenye takde pape pn yg nk diupdatekan...dh msk bln ramadhan dh skang ni...and sebelum puase aritu aku dn besfren aku g karaoke dn disponsor oleh isma...actually dh agk lame gak kitorg tak kuar...dh berbulan2 dh...btw...slamat berpuasa...

Thursday, July 22, 2010

Dia

ok...slalu aku kutuk org yg asyikla ckp pasal how much is their luv to the couple...yela..mane taknye...asyik2 ckp sgt2 syg kt bf...padahal br jek 16 taun...tah pape...

ok2...berbalik pd cite aku...DIA yg aku maksudkan Mr.S...tak bole ltk name penuh...nnt rmai plak yg mencari...haha...err nk no IC ke?hrmm...1st time aku jumpe die mase 1st gath ANAK JOHOR fs kt MIDVALLEY...mase tu zool yg bwk die...mase tu mmg aku tak perasan sgt die sbb aku lg tertumpu pd anak johor...yes...aku ade la nmpk die tp mcm tu jela aku tgk...then ade sorg anak johor tu upload la gmbr kitorg kt fs...mase tu aku tak perasan gak lg...smpi la ade sorg minah ni tegor psl DIA n kim slm...aku pn ape lg...kim slm la gak...mule2 tu saje je nk kcau daun minah ni...

then bile ank johor bt YM conference aku mntk zool invite DIA ni skali...actually zool ngan mek 1 sekolah ngan DIA...bile diorg dh invite, aku pn add la die as fren kt ym n fs...nk dipendekkan cite, kitorg ade la ym ber2...n aku tgglkan phone no aku kt die dlm ym...aku tak terpk plak die akn contact aku...petang yg aku bg no phone tu die msg aku...start tu la ade contact2...

smpila ade 1 weekend tu die msg aku tanye aku dh lunch lom...kebetulan aku mmg blom lunch n die offer aku utk lunch ngan die...aku yg kebetulan lom lunch lg pn setuju...set tpt kt Pelita Ampang...smpi je kt situ aku pn bt cam biasela...(sbenarnye aku terlambat smpi...haha)...tp bile dh borak2, aku rase cam boring...die kate die tgg kwn die, tp kwn die lmbt plak nk smpi...aku pn mule pk cemane aku nk escape dr die dn aku pn mule la bt alasan aku nk kuar ngan besfren aku...padahal tak pn...aku je mls nk lepak lg...haha

tp since dr mase tu die slalu ajk aku kuar...almost everyday kitorg jumpe...almost everyday tgk wayang...ntah pape citela yg die ajk aku tgk...tp mase tu aku tau die still lg contact n kuar ngan ex-gf die...smpila ade 1 mase tu aku dmm yg teruk...ari2 die dtg tgk aku n bwk aku kuar mkn sbb tau aku tak larat nk drive sendiri...aku terharu n start rase suke kt die disbbkan ke'caring'an die kt aku...

then die plak yg dmm...n mase dmm tu gakla kitorg couple...12/02/2008...tarikh tu kitorg couple...n yg paling best same date ngan anniversary parents aku...dlm mase couple tu mcm2 la yg jd...gado...baik blk...gelak2...sedih...hepi...mendung...panas...sume feeling tu ade adound relationship kitorg...dn aku rase die antara lelaki yg paling baik yg penah aku kenal...die byk mengalah...byk bertolerate...byk support aku tak kirela cemane pn keadaan die...

kadang2 bile teringat, aku senyum sendiri...tak sangka akan ade relationship ngan lelaki yg join gath anak johor...starting yg biase2 je tp still lg kekal smpi skang...pray for our happiness...

raya 2...

hrmm...klu sbelum ni aku sgt berkobar2 bile ckp pasal raye, skang ni dh takde pape pn yg nk di kobarkan...sume plan hancur...sume plan cancel...sume plan tak jd...aku bt2 yg aku tak kisah...bt2 yg aku paham...bt2 yg aku tak terase...bt2 yg aku tak kecik ati bile plan tak jd...dn dia...bole plak bt tak kisah..bt tak tau...bt tak paham...

aku try bersabar dn yakinkan diri aku yg die akn settlekan sumenye tanpa perlu aku pakse or push tp...die ttp mcm tu...bt tak kisah...die ckp die akn make sure everything going smooth tp nothing happen...prob family tak settle...klu family stage pn tak lps, cemane nk pegi to the next stage...

yg nk kene menjawab ngan family aku, aku...so maybe sbb tu die jz bt tak kisah je...dulu die kate awal lg...so nothing to rush...tp masalahnye skang ni dh nk puase...so confirm2la akan cancel...AGAIN...aku penah ckp, plan asyik delay je...nnt terus tak jd...n maybe die tak kisah...die tak kisah sbb die lelaki dn die ade byk mase utk berada dlm 'plan'...

aku ade bg die the last chance or not i will walk away and he just said ok...seems like thats nothing...n seems like he feels that im not that serious...but im fucking serious...i'll walk away if he still doing nothing....

Thursday, July 15, 2010

kuat ke aku???

hrmm...last monday aku dpt email dr some1...cite punye cite die tanye pasal e-day aku...then aku ckp la tak tau lg...die plak ckp die tau aku kuat n bole face on sume bende...wah...yeke??ah tu sume pendapat org je...aku punye diri so aku tau la...aku takde la kuat mane pn...penyabar pn takdela sgt...tp still bole la nk di consider pompuan yg baik...hahahaha


Wednesday, July 7, 2010

disappointed...

date tak confirm lg??tk sempat nk bgtau family???u waste your time for 2 years++ ok...u got enough time to settle everything but then u said that u still not sure about the date...mix feeling since this morning keep going till now... disappointed...frustrated...all in 1...

don't want to talk about the date anymore...i had enough....

Monday, June 28, 2010

current activity

world cup atau dlm bahasa ibunda kite piala dunia...mesti sume org skang ni gile punye tgk bola...mkn dpn tv...tdo dpn tv...sume bendela...sggp tggl sume bende demi nk tgk bola...aku pn tak ketinggalan tgk world cup ni...team fav aku of cz la SPAIN...mate ngantuk tp bile tgk match terus ilang ngantuk...jerit sorg2 tgk bola...baring...duduk...baring...duduk...rase cam aku plak yg nk main bola tu...aku tak tau la dr mane aku bole tgk bola...ade kemungkinan gak sbb adk beradik aku sume lelaki...ayah aku lelaki...bf aku pn lelaki...ok...sume paham kan nape aku tgk bola...

aktiviti seterusnye tgk pelamin, hantaran dan jugak bj pengantin...cewah...sgt berkobar2 nk kawin...huhu...tu pn klu tuanku father in law wanna be izinkanla...ade harapan kot...huhu...mengharap ni...yela...kwn2 aku yg pompuan kebanyakannye dh kawin dn skang ni rmai yg pregnant...gile aku tak teringin camtu...huhu...

sbelum ni aku giat looking for hantaran...bt budgetary utk wedding...sume2la...try to find the way to get more money for wedding...mmgla org ckp, "ko pompuan apsal plak ko yg nk kene sediakan duit??"...tp diorg terpk tak...klu la aku ni nk tgg lelaki je yg kumpul duit, percayela 8 taun lg kot br aku kawin...tp unless klu my future tu seorg lelaki yg bergaji 15k sebulan...ha tu mmg aku takyah nk prepare pape pn...mcm ade hamba allah tu ckp la...her future berharta...umah dh ready...duit byk...so just tggl kawin je...ckp ngan muke yg sgt kerek...benci tgk muke die time tu...huh...

project plak agak mendukacitakan...rupenye company tu mmg dh dpt order tp diorg hold dulu project tu sbb takde duit nk byr...so kene tgg jela...hope project tu dpt cptla...at least securela...slalu doa dpt project tu cpt...niat aku baik tau...nk mendirikan masjid...insyaallah....

Saturday, June 26, 2010

rancangan

hrmm...btl la kate org...kite hanya mampu merancang...the same thing happen to me...plan yg dh disusun tak menjadi...sesuatu yg tak terduga menghalang plan aku...hrmm...tgg jela...

Thursday, June 24, 2010

raya...

hrmm..raye cume lbh kurg 2 bln lbh je dr skang...wah...tak lame lg la...mcm2 persiapan nk kene buat ni...tu pn klu jd la kenduri...klu tak jd, bt tak tau jela...bj tak tempah lg ni...erm sempat lg kot blk kg nnt nk tempah...lg pn pas raye br kenduri tu berjalan...so takde prob la kot...klu tak, aku pkai kain batik or bj kelawar jela utk kenduri...

Sunday, June 20, 2010

hantaran...

cincin...checked...handbag...checked...handphone???jam???dan yg lain2...lom lg kot...tgg btl2 confirm...mcm yang aku slalu ckp la...tunang pn tak lps dh pk pasal kawin plak...so kene tgg la...lg 1 financial...tu pn kene gak tgg...kalau tak mmg nikah koboi jela...takde la pelamin yg slalu aku angan2kan tu...nk gak rase pelamin yg tergantung...hrmm...rase2nye pokok jambu jiran aku tu kuat la kot nk support pelamin gantung aku...kate nk kawin ala2 fairy tales...haha

ok...mak andam nk nurul shukur la...br la ala2 siti nurhaliza...muke aku yg tak berape nk cantik n tak same rate ni br la nmpk tulus mulus...bj nk tempah kt vera wong...eh yeke vera wong...wong ke wang???ntah...hentam jela...bernard chandran ke kan...br la fairy tales...kasut nk jimmy choo...gile brangan aku ni...duit dlm wallet cukup2 makan tengahari esok je ade ati nk kawin grand2...

tapi konsep paling sesuai aku rase bt kt mamak...aku pn slalu dating kt mamak...tgk bola kt mamak...sumela kt mamak...ckp i luv u pn kt mamak...senang cite hampir sume aktiviti kt mamak...so mengenangkan aku ni suke sgt lepak mamak so ape salahnye bt kt mamak je...erm mamak mane ok??ok aku dh tau dh...al-sarina...pls...i nk bt resevation ni...1 kepale bape??bg murahla...regular customer ni...

tp excited gile g tgk cincin...lawa cincin diamond ni kan...tp harga...mak datok...cam harge laptop yg sangat canggih...tp nk gadai pn takde harge...cincin platinum lelaki plak mahal mengalahkan cincin pompuan yg aku tgk td...gile cincin lelaki harge smpi 4k...buang duit je...beli stainless steel dh la kan...lelaki ni mane bole pkai brg mahal2...kang die g umah urut cincin tertinggal or tertanggal...yela sapu pkai minyakkan...lg la klu yg tukang urut tu ckp "pak...bole buka cincin nggak...sy tak bisa urut klu bapak pkai cincin kawin"...damn...kurg ajar punye tukang urut indon...dh la ko urut laki aku ngan dlm keadaan bogel...lg nk suro bkk cincin...ala stakat nk urut berbogel...aku pn bole bt...tah pape tah laki aku yg kononnye nk rase berurut kt umah urut yg tukang urut berbogel...tu angan2 die la...tp klu aku tau mmg angan2 die tu tertanam dlm tanah ngan die2 skali....

Saturday, June 19, 2010

Kawen...

Skang ni mmg musim kawin kan?sume kwn2 aku berlumbe2 nk kawin...tiap2 minggu ade je jemputan kawin..baru td dpt lg jemputan kawin...biase la...dh umo2 cam kitorg ni mmg masing2 dh pk pasal kawin je...aku???aku maybe antara yg lambat kawin kot...bak kate Mr.S, dlm bank ade RM2000 je ade ati nk kawin...haha...btl gak...

tapi bile pk2, aku ni dh ready ke nk kawin??nk kene masak la...jage ank la...nk kuar ngan kwn2 pn maybe kene sekat la kot...nk enjoy lg la...jauh panggang dr api...cemane ni??tp aku beria2 gak ajk kawin...tp aku sendiri tak sure aku dh ready ke blom...byk bende gak yg kene dipertimbangkan sebelom kawin...

awal2 lg Mr.S dh bgtau...lelaki dh kawin still same je cam bujang...just tanggungjawab je yg bertambah...bab2 nk kuar lepak ngan member2 ke sume tu takde hal sbb die kate die lelaki so takde pape sgt...pompuan ni kononnye kene jage maruah suami la...ape la...nk lepak ngan kwn2 pn ssh....apetah lg nk lepak ngan kwn2 lelaki...dh la aku ni lg rmai kwn lelaki dr pompuan...i mean yg rapat la...ssh la aku camni...

antare yg aku slalu pk, dh la aku ni tak pndi msk...abs la aku...cemane ni...mkn telor ngan kicap je la laki aku ari2...haha...lg 1 aku ni pemalas...haha...sape nk kemas umah...nk bsh bj...sume2 la...leceh la camni...tp dh plan nk kawin...brg2 pn dh start survey...agak2...bole tak aku nk tarik diri skang...sempat lg tak???

Thursday, June 17, 2010

Hari ini dan smalam...

Hrmm...dah bersawang dah rupenye blog ni...ye sbenarnye aku buat blog ni utk diri sendiri...so br skang nk publish...ok...teringin nak tanye sume, korg rase korg dh buat yg terbaik ke utk diri, keluarga dan relationship korg?tak kisah la kawan ke bf/gf ke or husband/wife...maybe kite terpk yg kite dh bt yg terbaik tp sbenarnye still tak mencukupi kan...

aku slalu tertanye2...kenapela aku bt silap...kadang2 aku belaja dari kesilapan tp kadang2 aku ulang blk kesilapan aku tu...bukan taknak blaja tp...ntah...still ulang kesilapan yg same...ye aku tau end of the day mmg bende tu akan dtg blk kt diri aku...i mean kesusahan la...tp nk bt cemane...dh mmg sendiri punye kesilapan so kene la tanggung kan...maybe sbb keras kepale???sape tau kan...ye aku degil...aku tau ape yg korg pk mase bc blog aku ni...

kadang2 kite slalu tetanye2 jugak nape la kite dpt balasan yg tak baik sbb kadang2 ade gakla bt baik even kite takde la baik...mak aku slalu ckp...smayang kene cukup...ye aku ngaku waktu smayang aku tunggang terbalik...tgh cube la ni nk btlkan..insyaallah bole kot...huhu...tp aku pecaye..cemane jahat or teruk seseorg tu, someday, mesti die akan baik gak...klu tak caye korg tgk diri korg...semakin baik or semakin teruk...mesti ade improvement kan...

so pk2 kan dan slamat beramal...