Monday, June 28, 2010

current activity

world cup atau dlm bahasa ibunda kite piala dunia...mesti sume org skang ni gile punye tgk bola...mkn dpn tv...tdo dpn tv...sume bendela...sggp tggl sume bende demi nk tgk bola...aku pn tak ketinggalan tgk world cup ni...team fav aku of cz la SPAIN...mate ngantuk tp bile tgk match terus ilang ngantuk...jerit sorg2 tgk bola...baring...duduk...baring...duduk...rase cam aku plak yg nk main bola tu...aku tak tau la dr mane aku bole tgk bola...ade kemungkinan gak sbb adk beradik aku sume lelaki...ayah aku lelaki...bf aku pn lelaki...ok...sume paham kan nape aku tgk bola...

aktiviti seterusnye tgk pelamin, hantaran dan jugak bj pengantin...cewah...sgt berkobar2 nk kawin...huhu...tu pn klu tuanku father in law wanna be izinkanla...ade harapan kot...huhu...mengharap ni...yela...kwn2 aku yg pompuan kebanyakannye dh kawin dn skang ni rmai yg pregnant...gile aku tak teringin camtu...huhu...

sbelum ni aku giat looking for hantaran...bt budgetary utk wedding...sume2la...try to find the way to get more money for wedding...mmgla org ckp, "ko pompuan apsal plak ko yg nk kene sediakan duit??"...tp diorg terpk tak...klu la aku ni nk tgg lelaki je yg kumpul duit, percayela 8 taun lg kot br aku kawin...tp unless klu my future tu seorg lelaki yg bergaji 15k sebulan...ha tu mmg aku takyah nk prepare pape pn...mcm ade hamba allah tu ckp la...her future berharta...umah dh ready...duit byk...so just tggl kawin je...ckp ngan muke yg sgt kerek...benci tgk muke die time tu...huh...

project plak agak mendukacitakan...rupenye company tu mmg dh dpt order tp diorg hold dulu project tu sbb takde duit nk byr...so kene tgg jela...hope project tu dpt cptla...at least securela...slalu doa dpt project tu cpt...niat aku baik tau...nk mendirikan masjid...insyaallah....

Saturday, June 26, 2010

rancangan

hrmm...btl la kate org...kite hanya mampu merancang...the same thing happen to me...plan yg dh disusun tak menjadi...sesuatu yg tak terduga menghalang plan aku...hrmm...tgg jela...

Thursday, June 24, 2010

raya...

hrmm..raye cume lbh kurg 2 bln lbh je dr skang...wah...tak lame lg la...mcm2 persiapan nk kene buat ni...tu pn klu jd la kenduri...klu tak jd, bt tak tau jela...bj tak tempah lg ni...erm sempat lg kot blk kg nnt nk tempah...lg pn pas raye br kenduri tu berjalan...so takde prob la kot...klu tak, aku pkai kain batik or bj kelawar jela utk kenduri...

Sunday, June 20, 2010

hantaran...

cincin...checked...handbag...checked...handphone???jam???dan yg lain2...lom lg kot...tgg btl2 confirm...mcm yang aku slalu ckp la...tunang pn tak lps dh pk pasal kawin plak...so kene tgg la...lg 1 financial...tu pn kene gak tgg...kalau tak mmg nikah koboi jela...takde la pelamin yg slalu aku angan2kan tu...nk gak rase pelamin yg tergantung...hrmm...rase2nye pokok jambu jiran aku tu kuat la kot nk support pelamin gantung aku...kate nk kawin ala2 fairy tales...haha

ok...mak andam nk nurul shukur la...br la ala2 siti nurhaliza...muke aku yg tak berape nk cantik n tak same rate ni br la nmpk tulus mulus...bj nk tempah kt vera wong...eh yeke vera wong...wong ke wang???ntah...hentam jela...bernard chandran ke kan...br la fairy tales...kasut nk jimmy choo...gile brangan aku ni...duit dlm wallet cukup2 makan tengahari esok je ade ati nk kawin grand2...

tapi konsep paling sesuai aku rase bt kt mamak...aku pn slalu dating kt mamak...tgk bola kt mamak...sumela kt mamak...ckp i luv u pn kt mamak...senang cite hampir sume aktiviti kt mamak...so mengenangkan aku ni suke sgt lepak mamak so ape salahnye bt kt mamak je...erm mamak mane ok??ok aku dh tau dh...al-sarina...pls...i nk bt resevation ni...1 kepale bape??bg murahla...regular customer ni...

tp excited gile g tgk cincin...lawa cincin diamond ni kan...tp harga...mak datok...cam harge laptop yg sangat canggih...tp nk gadai pn takde harge...cincin platinum lelaki plak mahal mengalahkan cincin pompuan yg aku tgk td...gile cincin lelaki harge smpi 4k...buang duit je...beli stainless steel dh la kan...lelaki ni mane bole pkai brg mahal2...kang die g umah urut cincin tertinggal or tertanggal...yela sapu pkai minyakkan...lg la klu yg tukang urut tu ckp "pak...bole buka cincin nggak...sy tak bisa urut klu bapak pkai cincin kawin"...damn...kurg ajar punye tukang urut indon...dh la ko urut laki aku ngan dlm keadaan bogel...lg nk suro bkk cincin...ala stakat nk urut berbogel...aku pn bole bt...tah pape tah laki aku yg kononnye nk rase berurut kt umah urut yg tukang urut berbogel...tu angan2 die la...tp klu aku tau mmg angan2 die tu tertanam dlm tanah ngan die2 skali....

Saturday, June 19, 2010

Kawen...

Skang ni mmg musim kawin kan?sume kwn2 aku berlumbe2 nk kawin...tiap2 minggu ade je jemputan kawin..baru td dpt lg jemputan kawin...biase la...dh umo2 cam kitorg ni mmg masing2 dh pk pasal kawin je...aku???aku maybe antara yg lambat kawin kot...bak kate Mr.S, dlm bank ade RM2000 je ade ati nk kawin...haha...btl gak...

tapi bile pk2, aku ni dh ready ke nk kawin??nk kene masak la...jage ank la...nk kuar ngan kwn2 pn maybe kene sekat la kot...nk enjoy lg la...jauh panggang dr api...cemane ni??tp aku beria2 gak ajk kawin...tp aku sendiri tak sure aku dh ready ke blom...byk bende gak yg kene dipertimbangkan sebelom kawin...

awal2 lg Mr.S dh bgtau...lelaki dh kawin still same je cam bujang...just tanggungjawab je yg bertambah...bab2 nk kuar lepak ngan member2 ke sume tu takde hal sbb die kate die lelaki so takde pape sgt...pompuan ni kononnye kene jage maruah suami la...ape la...nk lepak ngan kwn2 pn ssh....apetah lg nk lepak ngan kwn2 lelaki...dh la aku ni lg rmai kwn lelaki dr pompuan...i mean yg rapat la...ssh la aku camni...

antare yg aku slalu pk, dh la aku ni tak pndi msk...abs la aku...cemane ni...mkn telor ngan kicap je la laki aku ari2...haha...lg 1 aku ni pemalas...haha...sape nk kemas umah...nk bsh bj...sume2 la...leceh la camni...tp dh plan nk kawin...brg2 pn dh start survey...agak2...bole tak aku nk tarik diri skang...sempat lg tak???

Thursday, June 17, 2010

Hari ini dan smalam...

Hrmm...dah bersawang dah rupenye blog ni...ye sbenarnye aku buat blog ni utk diri sendiri...so br skang nk publish...ok...teringin nak tanye sume, korg rase korg dh buat yg terbaik ke utk diri, keluarga dan relationship korg?tak kisah la kawan ke bf/gf ke or husband/wife...maybe kite terpk yg kite dh bt yg terbaik tp sbenarnye still tak mencukupi kan...

aku slalu tertanye2...kenapela aku bt silap...kadang2 aku belaja dari kesilapan tp kadang2 aku ulang blk kesilapan aku tu...bukan taknak blaja tp...ntah...still ulang kesilapan yg same...ye aku tau end of the day mmg bende tu akan dtg blk kt diri aku...i mean kesusahan la...tp nk bt cemane...dh mmg sendiri punye kesilapan so kene la tanggung kan...maybe sbb keras kepale???sape tau kan...ye aku degil...aku tau ape yg korg pk mase bc blog aku ni...

kadang2 kite slalu tetanye2 jugak nape la kite dpt balasan yg tak baik sbb kadang2 ade gakla bt baik even kite takde la baik...mak aku slalu ckp...smayang kene cukup...ye aku ngaku waktu smayang aku tunggang terbalik...tgh cube la ni nk btlkan..insyaallah bole kot...huhu...tp aku pecaye..cemane jahat or teruk seseorg tu, someday, mesti die akan baik gak...klu tak caye korg tgk diri korg...semakin baik or semakin teruk...mesti ade improvement kan...

so pk2 kan dan slamat beramal...