Thursday, September 23, 2010

sinopsis cuti raya

raya pertama...
biasenye raye pertama la yg org paling tunggu2...yela lepas puase sebulan time ni la nk pulun mkn abs2an...aku pn lbh kurg same gakla...pagi raye lg mama dh jerit2 suro bgn...aku plak rase liat gile nk bgn sbb mlm raye tu kuar ngan adk aku g mnm...pas mkn pagi tu kami sekeluarga bersalam2an dn bermaaf2an...then kuar g kubur arwah tokmak n tokabah...selesai urusan kt kubur, singgah umah pak itam, maklong, pakngah dn yg last skali umah makni kt jasin...penat bukan main...tp had fun sbb dh lame tak kumpul rmai2 since...ntah aku pn tak igt..seingat aku, lepas tokabah meninggal kitorg takde kumpul rmai2...

raye ke-2...
pagi ni pn mama jerit2 gak kejut sbb nk blk kluang...aku plak sbenarnye mls nk blk kluang...tp sbb mak aku dh jerit2 so terpaksela aku bgn dn bersiap...sib baikla adk aku yg drive kete...1st destination umah pakcik sedara mama kt yong peng...mkn lemang ngan rendang...sumpah sedap...nk plak tgh lapar...then singgah lg 1 umah pakcik sedare mama...area yong peng gak...then straight g umah atok kluang...smpi2 tgk tak ramai lg yg smpi...so lepak2...mlm plak g umah paklang...

raye ke-3...
pagi2 dh bgn...siap2...g umah tok andak...gerak g umah tok usu...disbbkan aku ni kecik so tok usu igt aku ni sek lg...dpt duit raye..tp cousin aku yg sek lg tp tgg tak dpt la duit raye...pastu g umah tok uda ngan sape tah...lupe...hehe...then terus gerak g jb umah mak mertua ucu n final destination umah maklong...

raye ke-4...
pg2 lg aku dh bgn...actually kebiasaan aku bile kt kluang mmg bgn awal...siap2 nk g segamat....g umah makteh...puksu..kak cah n makni ank beranak pn dtg gak...mkn sup kaki lembu...pucuk ubi msk lemak cmpr daging salai...peh...marvelous...the dh petang br gerak g umah kak cah...agak kelam kabut sbb nk blk awal...mane taknye Mr.S dh otw...tp last2 pas maghrib gak gerak blk muar...ayah ngan mama speeding sbb kete ayh lg laju dr kete aku...mane la kancil larat nk kejar civic kan...mama ngan ayh smpi dulu...aku smpi about 1/2 an hour n tgk Mr.S tgh borak2 ngan ayah...

raye ke-5...
bgn kul 9 sbb nk gerak g jb ngan Mr.S...nk beraye umah kwn2 sek die katenye...g breakfast mee bandung ngan satay dulu kt muar ngan mama n ayah...dlm kul 11 br gerak g jb...smpi jb g umah maklong dulu sbb mama kirim kuih sarang semut k.liza...biasela org ngandung ngidam...cian plak...pastu gerak g UDA jmpe zool, apet ngan ae...lepak2 mnm...mlm plak g danga bay...1st time smpi danga bay...slame ni aku turun jb takpenah jejak kaki kt sini...tgk live band..member aku perform...then blk...

raye ke-6..
mls gile nk bgn...last2 kul 11 lbh gak smpi umah apet...padahal UDA je pn...then g umah zool...dr umah zool terus gerak g umah ae...then g jusco taman ape tah...aku pn tak igt sbb nk jmpe ali ngan cipan...then kitorg terus gerak g umah boon...last skali g umah mek kt kulai...straight blk Muar sbb Mr.S nk kene blk bangi aritu gak...smpi muar dlm kul 8...kuar mkn ngan mama n ayh then Mr.S blk bangi...

raye ke-7...
arini bt open house...agak penat...rmai plak tu yg dtg...smpi abs sume makanan...mama terpakse goreng mee sbb tak cukup makanan...tak sangke rmai camtu...

raye ke-8...
siang dok umah je tdo...mlm plak g raye umah opek ngan mizan...blk lepak ngan iera n ezzed...boral2 smpi kul 4 lbh...kul 5 gak br smpi umah...

raye ke-9...
siang takde g memane...mlm je g beraye umah cikgu noraini ngan g umah intan...

raye ke-10...
bgn agak awal sbb nk gerak blk KL awal..singgah umah firdaus dulu tgk ank die...then terus gerak blk KL...singgah bangi umah Mr.S sbb nk jmpe parents die...so far okla..l.tp agak kelakar bile ayah Mr.S tak tau nk borak ape ngan aku...last2 sume diam...br2 kot...tu yg tak tau nk ckp ape...plus ank die sume lelaki...manela die nk tau nk ckp ape ngan aku...tgg apet ngan ali dtg...2 jam pastu brla apet, ali ngan ayid muncul...pas mkn2 gerak g putrajaya...amk gmbr kt masjid besi...the gerak g mamak mnm...tp aku, Mr.S ngan ali sangkut sbb kitorg tgk game man u vs lvrpool...abs tgk lvrpool kalah aku gerak blk sri gombak...

lame gak rupenye aku cuti...smpi raye ke 10...wah...cuti sakan...taun dpn ntah dpt cuti lame lg ke tak...

Wednesday, September 1, 2010

STALKER

ok...aku bkn nk ckp pasal org lain...tp pasal aku sbenarnye yg lately...opss bkn lately tp since im with mr.S, im officially a STALKER...haha...aku pn pelik gak...sbelom ni aku takde la berangan or terpk nk jd stalker...ntah...

sbelom ni aku ade stalked sorg ofsmate die ni yg menggedik ngan die...mane la aku tak ckp gedik...tak sudah2 suro mr.S anta blk...helo cik akak...kt ofs u (die yg ckp 'i' 'u' ngan aku dulu k..) tu rmai lg org yg bole anta u blk...yg menggedik nk suro mr.S anta blk tu dh nape??tp ade bgs gak sbb mr.S kantoi ade fb...tu pn sbb minah tu tag gmbr mr.S kt fb aku...

then bile mr.S benti, die pn removed aku dr fb die...wat a bitchy girl...gile la...aku pn tak tau sape stalk sape...haha...lntk la...aku tak heran pn...die bkn sape2 pn ngan aku...

yg terbaru, aku br je tgk fb sorg pompuan yg mr.S penah nk declare tp kene reject...haha...gile stalker aku ni...pompuan tu cntk la...aku pn puji gak...tibe2 aku rase cam uneasy...jeles rupenye...diulangi..JELES...haha...aku pn tak tau la nape la tibe2 aku punye self confident jth merundum...come on la ann...apela...tu pn nk jeles ke?self confident kene tggi tau...

tp aku perasan gak...sejak akhir2 ni self confident aku agk kurg...aku dh tak mcm dulu...klu dulu aku tak pandang ape yg org lain ade or pkai or buat...ape yg aku tau aku dh buat yg terbaik utk aku dn aku rase aku pn setanding ngan org lain...yes...mayb agak bitchy...tp tu la ape yg aku rase...aku tak tau nape ngan aku skang ni...mayb ade kaitan ngan...tak tau nk ckp cemane...aku rase rendah diri kot bile kwn2 sebaye ngan aku bole dikatekan sume dh kawin dn ade ank...almost sume...kwn2 pompuan yg sebaye aku pn ade tak smpi 10 org pn yg lom kawin...tggl aku jela...even adk aku pn dh kawin...

bohongla klu aku ckp aku takde rase pape...aku penah ckp dulu aku nk kawin umo 30...tu sbb aku igt sume kwn2 aku kawin lmbt...mane nk tau rupe2nye sume pakat2 nk kawin sbelom umo 27...gile..taun dpn aku dh 27...tggl 4 bln je lg aku kene ckp umo aku 27 dn bkn 26 lg...huh...

shopping raye..

raye dh nk dekat...so ape lg...yg paling penting dn utama, shopping...aku punyela beria2 nk tukar imej smpi cr baju kt butik zara midvalley ngan KLCC...huhu...nk sgt bj yg aku nk tu...tp takde gak size...tp mase kt butik zara KLCC aku ternampak pondan pegang 1 bj dn bj tu cantik...diulangi...cantik ok...kenela ngan taste aku...

bile pondan tu tak muat ngan size yg die amk tu (die pegang S size tp aku rase die kene pkai L or XL...hihi), aku pn terus capai la bj tu...pondan tu toleh2 gak kt aku...haha...tp aku bt tak tau jela...test n past...muat...byr dn terus kuar dr butik tu...eh silap...tgk2 lg...takde yg berkenan, so kuar dr butik...g butik lain sume tak sesuai...tp at least aku dh abs la shopping bj2 utk raye...tp actually aku terus pkai bj2 yg aku beli tu hari2 seterusnye...hahaha...ala bj raye kan bj kurung je kan...