Wednesday, November 17, 2010

Tempat Baru...

Skang ni aku dh keje kt tempat br...bkn lg tempat lame yg aku dh keje selame 3 taun lbh...tempat br ni satu company yg agak besar...klu company lame, staff cume belas2 org je n kejap je kite dh tau cemane perangai masing n dh masak ngan perangai masing2, tp kt company br ni ade mcm2 jenis org...aku agak berhati2 bile bergaul ngan diorg...tak bole expose sgt n tak bole pasif sgt...kite pn tak tau mcm mane perangai sorg2 kan..br je kenal seminggu lbh so tak bole nk tau cemane perangai diorg...

so far ok...tp tak tau la akan dtg...perangai org ni kite tak bole nk jangka..ade yg dpn ok tp blakang rupenye tak ok...ade gak yg aku tgk diorg cam ok...tp sbenarnye tak...mengutuk, mengata belakang tu biasela...ade gak aku dengar...tp bt pekak kan telinga jela...aku bdk br so tak bole nk mencelah sgt...nnt nmpk sgt kepoh...

mase mule2 msk tu ade sorg staff ckp kt aku yg aku tak bole senyap sgt...tp die ckp mase tu aku br je sehari msk...so die tak tau perangai sebenar aku...dh lame skt die taula aku ni pendiam ke tak bole diam...haha...mr.s pn tergelak skn dengar bile aku cite yg diorg igt aku ni pendiam...gile pendiam??the fact is aku ni bkn pendiam or pasif or wat...just nk tgk dulu cemane diorg react ngan org lain...