Thursday, October 13, 2011

zaman sekolah rendah

Bile igt balik zaman sekolah rendah dulu rase nk gelak pn ade ade sbb byk bende budak2 yg aku lalu...mase darjah 1 dulu aku tak nangis time nk daftar n kene tinggal kt sekolah...aku rase mama ngan ayah pn takdela tunggu aku sgt sbb aku baik...cewah...

Tp 1 aritu tibe2 sume bdk2 darjah 1 kene berhimpun n kene tarik undi utk tentukan masuk pasukan sukan mane...lepas dh tarik undi tu kitorg sume kene msk dlm satu kelas ikut pasukan masing2...aku dapat pasukan hijau...aku yg tak berape nk paham tu igt kene tukar kelas...

Mase berkumpul tu aku dh start nk nangis dah...tapi aku tahan...yela malula kan klu kwn2 nmpk aku nangis...bile dh masuk kelas terus aku amik bag sekolah aku yg kaler biru (igt lagi ok), peluk beg sambil nangis...cikgu kelas aku nmpk aku nangis n tanya aku,

"nape awak nangis?"

"sy taknak tukar kelas.."aku jawab sambil teresak2...

"la...sape ckp awak kene tukar kelas?"

"abis td tu kene kumpul ramai2 ngan budak kelas lain?"

"la...tu berkumpul utk pasukan sukan la...awak ni, apela.."

so aku ngan tersengih2 terus g toilet cuci muke sambil sempat aku tgk cikgu aku tersengih2 tahan ketawa...ceh...

Dari darjah 1 sampai darjah 6 aku msk pandu puteri...aktif weh...aku dh start join camping dr darjah 1...bile masuk darjah 6, kire senior la kitorg dah diberi kelonggaran utk tido dlm khemah yg utk 6 org tu...

Sekolah aku jemput pengakap dari sekolah menengah maahad utk guide kitorg...aku igt lg diorg form 2...yg aku igt ade 2 org je...abg kamal ngan abg hafiz...aku igt lg mase tu abg kamal cam minat kt sorg member aku, bye n abg hafiz cam minat kt aku...btl ni...tak tpu, tak perasan...diorg siap mntk no phone lg k...saham aku dh start aktif dari aku darjah 6 ok...haha...

Ade sorg cikgu aku plak bawak sorg ank lelaki die yg jugak pengakap...sebaya aku gak...name die syahmie klu tak silap...mase tu aku tgk comel je...yela br darjah 6...mane tau beza lg hensem ngan takkan...haha....mase tu konon2 cinta monyet or dlm bahasa sanskrit puppy love...termalu2...tersipu2...tertengok2 dari jauh...

Abis je sekolah terus takde jumpe dah syahmie n takde teringat lg kt die...tp aritu mase tgk invitation kawin salah sorg classmate sekolah rendah aku, ade plak cikgu aku yg mak syahmie tu...so aku pn tergerakla nk cari syahmie...rupenye dah kawin...n yg paling aku nk tergelak, mamat yg mase darjah 6 aku tgk comel bile dh besar tak comel pn...hihi...bukanla nk mengutuk...tp nk bgtau betapa mata bdk kecik mmg tak bole caye...

later cite pasal sek menengah plak...daa...

No comments:

Post a Comment