Saturday, January 29, 2011

nama...

name aku ade SITI ngan NOOR...ade org ckp SITI ngan NUR tu maksud die cahaya...so name aku ni cahaya cahaya la kan...so aku bt kesimpulan name aku KELIP KELIP sbb kelip kelip kan cahaya cahaya...

kelip kelip dlm bhs inggeris kan firefly...tp salah aku rase...firefly tu api terbang...so tuju tuju la kan...kelip kelip dlm bhs inggeris BLING BLING la kan...wat do u say?

Gaduh...

Smalam aku ngan Mr.S lepak mnm kt mamak yg selalu kitorg lepak...dr awal2 dating smpi la skang ni ha...huh...ok...nk cite psl pergaduhan yg aku tgk smalam...

actually dh beberape kali gak aku tgk ade gaduj kt mamak yg slalu kitorg lepak ni...tp smalam gaduh between staff ngan member owner mamak tu...aku pn ngan kepochinye tanye kt salah sorang staff..."nape tu linggam?"..."mabuk...mabuk..."ourh staff tu mabuk...maybe sbb tu member2 owner tu marah kot...tp aku rase mamat tu tak kcau org...

diorg pn ade la bertekak...aku tgk je...cube nk paham situasi...tp gagal sepenuhnye sbb diorg berbahase tamil...haha...pastu diorg beralih kt luar restoran tu...tibe2 keadaan jd kecoh ngan maple2 ni bergaduh mulut...ok sbelum tu mamat yg mabuk tu bwk kuar pisau besar kluar...pisau besar ok...lebih kurang mcm pisau potong daging tu...erbalik pd kecoh2 tu...tbe2 ade sorg member owner tu hentak mamat yg mabuk tu ngan kerusi plastik...aku igt kaler die...kaler BIRU...pastu member owner tu lari msk dlm kedai...

aku igt dh settle...rupe2nye mamat yg mabuk tu ade bleeding kt kepale...im not so sure tp sort of la sbb kolar die ade darah2...then mate aku mmg dh tengok kt pisau yg kt tpt org bt rojak tu...aku dh ckp dlm ati mesti mamat ni nk capai pisau tu...rupenye betul...die capai pisau tu n baling kt sorg staff ni...dengarla org2 jerit...termasukla aku...pisau kot...nasib baik la staff tu pegang cutting board...klu tak, aku rase mmg dh kene dh tangan die...adela 1 family ni br smpi...bwk baby...mmg sikit lg nk kene baby tu...brother tu pn bising2...Mr.S konon nk blagak macho bgn smbl ckp "klu gado lg aku panggil polis"..ish die ni...kene tetak ngan pisau br tau...nk jd hero la konon...

then Mr.S ddk blk...tbe2 die nk bgn plak...aku ape lg...tarik jela bj die suro ddh blk...aku pn taknak la die kene tetakkan...kang tak memasal aku plak kene jd saksi kejadian...buang mase...huhu...then mamak yg mabuk tu msk blk kedai...aku tak tau intention die tp aku plak yg gabra...yela org mabuk ni mane la die nk igt...dlm otak aku terlintas klu la die amk pisau pastu tarik aku jd tebusan nk suro member owner yg hentak die tu serah diri, mati aku...mampus mamat tu nk serah diri...paling kuat pn die just bole pggl polis je...silap2 Mr.S pn bt tak tau je...gile...sape nk selamatkan aku?then terus ajk Mr.S tu blah je...tkt ape yg aku pk tu jd kenyataan...so tak tau la ape ending die kan...tp td aku cr2 gak berite ade tak lelaki kene tetak kt mamak...haha..."jgn2 linggam mati kene tetak kot" aku ckp kt Mr.S...bole plak die sengih2 je...huh

Wednesday, January 26, 2011

TEMAH

Pd 24/01/2011, kul 7 lbh mama msg ckp adk ipar aku dh start sakit sikit2 je tp tak g hospital lg...then aku assumed maybe pg esok kot sakit betul2...tibe2 kul 10 mama ckp adk ipar aku msk wad dah...pastu kul 10.30 mama call ckp aku dh dpt ank buah...baby girl...kejap gile adk ipar aku skt then terus bersalin...

esoknye mama g jb nk tgk adk ipar ngan ank buah aku...aku sgt pasti yg mama mesti akan amk gmbr n mms kt aku...aku pn tertunggu2 gak mms dr mama....then tak lame pastu mama mms gmbr ank buah aku...aku tanye bape berat...mama ckp 2.9kg...muke cam angah mase baby...bile aku tgk mmg ade rupe belah aku...tp tgg dh besar br tau muke cam sape...aku tanye lg ape name die?mama ckp angah lom letak name lg...ala takkan takde name kot...dh tu nk pggl ape kan...mak aku terus ckp TEMAH...hahaha...mmg smpi ko besar la maklong pggl ko temah...klu nk marah, marah kt tokmama ye...haha


Sunday, January 23, 2011

blogging...

hrmm...sbelom ni Mr.S ade ckp "syg...u nk bt blog ni nk bg org bc kan...tp klu u asyik cite psl kite je mesti ssh nk dpt follower"...ceh...tak supportive lgsg...tp aku yakin...tak kisahla ade 5 follower je...tp mesti akan bertambah gakkan...silent follower pn ade gak sbenarnye...yes...u yg tgh bc tp tak jd follower rasmi i la...takyah nk senyum2...jd follower rasmi ye...tak bes la klu jd silent follower...

Sunday, January 16, 2011

Impian ditunaikan...

smalam aku ngan Mr.S g the curve konon nk tgk wayang...so pilih nk tgk kurafat atau nk tgk paranormal activity 2...tp disebabkan kitorg smpi agak lmbt dekat kul 5 n cite paranormal tu kul 6 dan kurafat 6.45 so kitorg decide nk tgk kurafat sbb terpengaruh ngan cite2 org yg kate cite tu bes...

pas beli tiket, kitorg nk g mkn...then tibe2 Mr.S ajk mkn kt the garden...ceh...aku pn buat2la taknak...jual mahal konon...padahal dlm ati...yes...dpt gak mkn kt the garden...haha...

Friday, January 14, 2011

OMG...aku dilamar...

yeay...aku dilamar again...eh tuit2...again??aha...aku dilamar oleh company electric electronic sebagai sales executive...haha...suspend kan??

hrmm klu entry aku yg lepas aku ade ckp aku dh keje kt tpt br, mesti ade yg tertanye nape aku nk keje kt tpt lain...erm cemane nk ckp ye...ade satu kenyataan yg ckp zaman skang ni org benti keje bkn sbb keje byk...tp sbb bos...erm dlm kes aku ni pn same gak la lebih kurg...

act bos aku ok...tp yg tak ok nye bile die slalu up org lain dpn aku...aku tak kisah klu die nk puji ke ape, tp takyah la selalu sgt...mane la aku tak bengang...aku plak cube nk buktikan aku lg bagus dr org yg die puji tu smpi aku slalu berfikir smpi aku tak bole tdo...dh beberape minggu dh aku camni...tak bole nk tdo...insomnia la senang kate...so aku decide utk blah...

tp ape pros n contras antara 2 keje aku ni?

1) gaji - 2 2 lebih kurg same...

2) allowance - erm yg sales exec lg besar allowance...

3) claim - sales exec aku byk kuar jumpe client n aku kene kuar entertain client so claim aku mesti berjuta2 lemon...

4) profit sharing - erm yg purchasing tu aku dpt every 3 months tp tu pn dpt skt je sbb profit company...sales plak tiap2 bulan n setiap bulan, aku dpt 30% dr profit sales...

5) working hour - purchasing ni aku kene ddk ofs jek...tak bole kuar...sales plak aku bole kuar2 n blk umah tdo klu aku mls...

so...tu jela yg aku bole compare skang...tp rasenye cam sales lg bes...so...im going with my new position...sales executive...

Friday, January 7, 2011

Restaurant

ok...entry arini nk ckp psl restorant....aritu ade g sunway pyramid...nmpk ade 1 restorant...fullhouse restaurant klu tak silap...dr luar nmpk cam cntk je...based on blog org lain, kt situ mmg cntk...harge pn takde la mahal pn...biase je...act dh lame dh aku nmpk restaurant tu...dr zaman2 ngular ngan ofsmate lame lg....tp smpi skang tak g...dulu igtkan mahal..yela dr luar mak ai...nmpk cam exclusive tp diorg ckp makanan below 20 and air below 10...okla kan...takde la mahal mane pn...


comelkan...



klu kt the curve tu aku nk sgt g garden restaurant tu...nmpk cam cntk je...cam romantik pn ade...ala2 taman...yela name pn garden restaurant kan...tp mampu tgk jela...tkt mahal sgt...mmg la ade credit card...tp...klu iktkan kepale aku yg tak pk psl harge mmg aku dh g dh...tp tkt jd cam bubba gump...punye la mahal...tp takde la bes mane pn...sirloin die besar dn tebal...tak daya la aku nk mengunyah....


demam bola

ok...entry kali ni even dh agak lapuk tp demam die still lg terase kan...frankly speak mmg aku jarang tgk bola malaysia ni sbb pd aku diorg main agak hampeh...sori uoll...based on game yg sebelum2 ni...mase diorg nk g suzuki tu aku mmg tak yakin malaysia bole menang...

1st time aku tgk diorg main is mase separuh akhir...serius...tak tepk pn nk tgk..tp sbb dh separuh akhir so tgk la...lg pn teman Mr.S tgk bola...bile dh tgk tu aku tgk diorg main bole tahan...mase tu la aku kenal safee, khairul fahmi, shahrul, amirulhadi,ashari n beberape player yg lain...mase tu aku mule pk yg msia tak perlukan kembar...diorg pn org highlight sbb diorg kembar...agak fancy kan...huhu...

lebih membanggakan aku bile msia layak ke final...berbunga2 ati aku tgk khairul fahmi sbb pd aku die mmg superb...selambe je die save bola...bangge ade ank mude cam die...aku yang tak kenal die sbelum ni start minat die...aku start search psl die kt google n jumpe blog gf si keeper ni...

yes agak hampa bg pemudi2 yg minat kt keeper hensem ni...Mr.S pn ckp muke die cam jepun...aku just suke sbb die sgt bgs...mcm gf die ckp la...sbelum ni takde sape pn kenal die n tbe2 name die naik bile cemerlang dlm suzuki...klu aku jd gf die mayb aku akn jeles bile nora danish pn suke die...waaa....nora danish tu...gf die pn ade ckp jeles bile nora danish yg minat keeper ni...

aku bc blog si gf ni dengan senyuman dn kadang2 ketawa tgk gelagat si couple ni...agak sweet diorg ni...to khairul fahmi, bile dh kt atas jgn lupe kt elia tu...die yg byk support awak...mase awak ssh die ngan awak...jgn plak bile dh senang, dh popular ni awak bt hal plak ye...pape pn awak mmg terbaik...